• Nyt Event Forum i København

  • Foredrag Og Workshops

  • Til at højne din bevidsthed

Conscious Talks

Her kan du læse mere om hvad Copenhagen Conscious Talks er:

Klik her for at læse mere

Tilmeld dig

Tilmeld dig til den kommende event 15. marts

Klik her for at tilmelde dig

Kommende Events

Se en oversigt med vores kommende events

Klik her for at læse mere


NÅR ORD EKKOER SOM VOLD


CCTLørdag den 6. Juni 2015, 19.00 - 21.00

Debataften om ytringsfrihed, trosfrihed og presseetik

I tiden efter tragedierne omkring Charlie Hebdo og Krudttønden er Europa splittet mere end nogensinde før i debatten om ytringsfrihed og trosfrihed.

På det forestående Folkemøde på Bornholm, der om noget bliver en indædt valgkamp, er det fra politisk side blevet afvist, at udstille Muhammed-tegningerne. Samtidig er en række udenlandske ultranationalistiske aktørere blevet tilladt at deltage.

Som en optakt til Folkemødet på Bornholm har Conscious Talks inviteret en række meningsdannere til at debattere, et af de mest følsomme brændepunkter i vor tid:

I Danmark har vi ytringsfrihed. Det har de også i Frankrig. Men hvad sker der, når ord ekkoer som vold, og vold ekkoer som frygt, som begrænser ytringsfriheden? Hvad er forskellen på ytringsfrihed og hate speech?

Hvad skal man bruge ytringsfrihed til uden indre frihed? Og har friheden til at gentage ureflekteret, hvad politikere, spindoctors og magtelite dikterer gennem medierne noget at gøre med ytringsfrihed? Er det ikke blot en snedig form for tankecensur og ytringskontrol?

Mediernes demokratiske rolle defineres ofte som public watchdog. Men værner vores medier om vort land, når de giver efter for frygt for repressalier? Eller når de opildner konflikter snarere end at hjælpe til forståelse og gensidig respekt? Er frihed ikke også ansvaret for vor ytringers indhold?

Gang på gang må vi konstatere, at dæmonisering af minoriteter fører til voldelige sammenstød, diskrimination og rejser det sociale frygtparameter. Vi har set det med sorte, latinos, jøder, muslimere og i alverdens afskygninger mellem religiøse grupper. Hvad er roden af disse konflikter og hvorfor gentager de sig hele tiden? Er der nogle, som rent faktisk har fordel af dem og tilmed hjælper til at fremprovokere dem?

Vi har idag videnskabeligt bevis for at ord er tveæggede sværd, som kan både skade og gøre godt. Tale uden opmærksomhed og fuldt ansvar for ordenes kraft, kan nemt fører til unødvendig vold og konflikt. I løbet af aftenen giver vi nogle praktiske eksempler på ordets magt.

Vært og tovholder i debatten er journalist og yogalærer Sahaj Porslund, som sammen med videnskabsmand, meditationslærer og skribent Advaita Stoian, kendt for sin formidling og kritiske diskussion af en række nybrud inden for åndsvidenskaben, danner den faste ramme omkring Copenhagen Conscious Talks.

Sammen sørger de for at aftenens hotte emne belyses med dristige vinkler. Med tolkninger af ny viden skaber de ny interesse for moralske, politiske og åndelige problemer, der er aktuelle i den offentlige debat.

Denne aften har vi inviteret en række meningsdannere til at deltage i debatten. Vores gæster offentliggøres løbende med opdateringer under vores facebook event.

I første del af debatten fokusere vi på den aktuelle problematik omkring emnet og i den anden del vil vi udvide perspektivet og stille skarpt på de kræfter, der styrer disse fænomener i vores samfund. Debatten ledsages af levende musik og med en pause midtvejs til forfriskninger.

Denne event er organiseret af Copenhagen Conscious Talks i samarbejde med Logos Media.Program

19.00 - 19.10: Introduktion til aftenens debat
19.10 - 19.15: Musik
19.15 - 20.00: Conscious Talks - 1. del
20.00 - 20.10: Pause - tid til forfriskninger
20.10 - 20.55: Conscious Talks - 2. del
20.55 - 21.00: Musik

Om arrangementet

Tidspunkt: Lørdag den 6. Juni kl. 19.00 - 21.00

Sted: Concordia Venue, Ananda Salen. Nordre Fasanvej 230, 2200 N
Entré: 50 kr.

Sprog: English/dansk

Tilmeld dig på facebook: Tilmeld dig her

f t g

Om Conscious Talks


Conscious Talks er et nyt event forum i København, hvor det handler om at turde stille konstruktive spørgsmål om alt det, vi går og taler om. Det handler ikke blot om det emne vi tager op, men også den måde vi italesætter det på, spørger ind til det og ser det fra flere vinkler.

Om Stedet


Natha Yogacenter er vært for Copenhagen Conscious Talks. Med dets traditionelle undervisning i yoga, tantra og meditation og fordomsfri spirituelle integritet, er Natha den perfekte vært for at tage snakken til næste niveau, sammenlignet med hvad vi finder i en offentlige debat, som ofte er domineret af frygt, fordomme, emotionalitet, mentalt skrald, politisk spin, finansielle interesser og en udpræget materiel livsorientering.

Foredragsholder

Er du en foredragsholder der har noget relevant du gerne vil dele med andre indenfor et emne der har med spirituel udvikling og bevidsthed at gøre så send os gerne en email. Vi hører meget gerne fra dig. Skriv gerne hvad du vil holde foredrag om så vi kan se om det er noget der passer til vores forum.

Skriv til [email protected]